Шуи Џиао

Шуи Џиао за некои претставува Монт Еверест на кинеските боречки вештини. Титула која не се заработува лесно имајќи ја на ум традицијата на боречките вештини во Кина.

Шиу Џиао е систем на борење стар над 3000 години кој во себе ги вклучува кинеската традиција, философија и начин на мислење. Оттука,  оваа вештина не е само физички спорт, туку и вредносна определба.

Во емисијата го запознаваме мастер Горан Андонов од клубот Дантијан – човекот кој го носи Шиу Џиао во Македонија и кој со помошта на Мастер Антонио од Италија ги обучува првите борачи кои подоцна ќе бидат спремни да го пренесат своето знаење на сите заинтересирани за оваа дисциплина.

Запознајте го и пионерот на Шиу Џиао во Европа Алесио Пасчули кој е шампионот во Шиу Џиао во Кина во 2013, а воедно и италјански и европски шапион и дознајте повеќе за неговото инспиративно искуство со оваа дисциплина.“

СИТЕ ЕМИСИИ