за ПРОЕКТОТ

ЏЕЗ! ЏЕЗ! ЏЕЗ!

“Само 4% од светската популација слуша џез. Но тие 4% се прогресивната сила на светот. Сила која влијае на остатокот од светот“.

Дали Вие влијаете на светот?

Имаме богата македонска џез историја, која ги следи светските текови вклучувајќи и неколку генерации на образувани џез музичари, кои имаат редовна публика… Но, каков статус има џез сцената кај нас?

Скопје е веројатно единствениот главен град во светот кој нема џез клуб.

НАША ТВ сними и премиерно емитуваше 42 џез концерти.
Во просек секој трет ден на програмата на НАША ТВ имало џез концерт. 33 концерти се настапи од JAZZ викендите во Прилеп и 9 концерти снимени на настанот “Се е џез” во Скопје.
Нашата публика е образована и паметна. Ти си еден од таа публика. Продолжи да слушаш џез!

Ова се дел од концертите од нашата ЏЕЗ архива:

Trio Tao / Kabadayas / Fish In Oil / Гоце Стефковски Септет / Sethstet / Eyot / Fly we 2 the moon / Luca Aquino & Carmine Ioanna / Naked / Rambo Amadeus & Two winherous / Sarhan / Дамјан Пејчиновски / Давид Нешкоски Трио / Cul-De-Sac / Salto / Tavitjan Brothers / Теодосиј Спасов Трио/ Емин Џијан Трио / Милан Петровиќ / Квартет / Big Band / Chui / Dine Doneff’s Lost Anthropology / Franz Kafka Ensemble/ Hashima / Hi Cazz 3 / Влатко Стефановски / The Problems / Metachronic Talking / Max Kochetov Quartet / Marcelo & Napeti Quintet / Биг Бенд на ЗЏМ / Џон Илија Апелгрин & Мартин Ѓаконовски Трио / Се е Џез – 2017 / Белучи Квартет / In Between / Тони Китановски Трио / Imaginary Folklore / Летечки пекинезериго / Џоле Грујовски Квартет / Fierce

Кон проектот