за ПРОЕКТОТ

260 епизоди по 25 минути!
2200 деца
130 јавни личности.
И зошто сме горделиви на овој проект?

Семејната емисија со деца и јавни личности  БУШАВИ ГЛАВИ е проект во која главни актери и протагонисти се децата (од голема група во градинка и од прво и второ одделение) со нивната визија, за тоа како нештата во светот фунционираат, отвораат многу теми за дискусија и не пренесуваат во свет кој е резервиран само за отворените детски умови. Возрасните се тука само да помогнат тој свет да остане онаков каков го создала детската фантазија.

Со проектот БУШАВИ ГЛАВИ, покрај тоа што децата ќе се забавуваат, тие ќе научат многу нови нешта од областа на културата и уметноста, ќе научат како да го чуваат своето здравје со тоа што ќе спортуваат и ќе внимаваат на својата исхрана.

 

Науката е исто така голем наш предизвик.

За сите овие теми, ќе проговорат многу јавни личности, уметници, лекари, спортисти, нутриционисти, односно сите оние кои со својот позитивен пример ќе се обидат да ги мотивираат децата да не се плашат да прашаат, слободно да креираат и ќе ги поттикнат да се натпреваруваат меѓу себе. Возрасните говорат и за нивните детски денови, за фантазиите и соништата кои ги имале и за желбите кои им се оствариле.

Првата сезона од проектот БУШАВИ ГЛАВИ содржи вкупно 200 епизоди, секоја во времетраење од 25 минути. Автори и уредници на овој проект се актерката Билјана Драгиќевиќ Пројковска и водителката и музичар Сузана Турунџиева.

Гости во првите 200 епизоди се многу значајни јавни личности кои се и наша поддршка: Симон Трпчевски, Сашко Коцев, Билјана Драгичевич, Сара Мејс, Ристо Самарџиев, Тања Кочовска, Елена Ристевска, Жарко Димитриовски, Игор Стефановски Иџе, Рубенс Муратовски, Даниел Кајмаковски, Тијана Дапчевич и Тамара Тодевска, Наташа Мешковска, Игор Ангелов, Ана и Јана Стојановски, Снеже Велков и многу други.

Конципирајќи ја емисијата со позитивни јавни личности цел ни е на децата им ги презентираме вистинските вредности.

Во моментов , од втората сезона која ке има 200 нови епизоди, во фаза на монтажа пред емитување се нови 60 епизоди кои наскоро ке ги гледате на програмата на НАША ТВ!

Кон проектот