НОВА – Свечена завршна церемонија на петто оделение 2022

Некој еднаш рекол: „Се грижиме какво ќе стане детето утре“. Да, заборавивме дека тоа дете е некој денес. Сите родители и наставници вложиле многу време и енергија за да ги подготват овие деца за нивната иднина. И навистина, го сториле тоа да ги подготват децата со животни вештини, со цел да ги подготват за зрелото доба. Наша колективна одговорност е да ги водиме како возрасни и лидери за утре. Нашата и вашата иднина ќе зависи од нив.  Затоа, на завршна претстава на учениците од основното училиште и прославата за преминување на петтооделенци во шесто одделение, сите  им оддадоа почит на овие млади ученици на утрешнината. Знаеме, дека го почнаа значајното патување кон остварување на целта. Оваа година, тие покажале дека  растат и се развиваат прогресивно. Не само петтоодделенците, но и сите ученици. Тие останале желни и ентузијасти и се развивале на многу начини. За да го постигнат тоа, треба да се благодари на сите наставници и родители за фантастичната улога што ја играле, да помогнат во нивното образование, во овој процес. Затоа, петтооделенците, се неверојатно посебни луѓе, бидејќи покажале извонредна година на напредок.

Работеле напорно,  за да научат повеќе секој ден, се забавувале многу, создавале нови пријателства и станале пријатели еден со друг.

Затоа, честитки до секој од нив и порака, дека треба да се чувствуваат гордо, за сè што постигнале оваа година.

Како што ќе се движат кон  посветло сопствено утре, со светли цели што веќе ги постигнале, ќе имаат  и повеќе соништа кои ќе ги инспирираат, исто така.

Да уживаат во возраста, во која се сега,  во нивните срца и души. Не треба да брзаат да пораснат. Да ги зграпчат  необичните дарби за истражување и размислување и никогаш да не се откажуваат  од тоа, особено од размислување.

Да работат напорно, да бидат фер и да го задржат својот дух и душа какви што сте.

Да останат засекогаш млади, бидејќи тоа што си, те прави да бидеш посебен.

Затоа, мисли на генерациите и кажи им на нашите деца и на децата на нашите деца  да знаат дека светот е подобро место за нив. Уште поважно, да знаат дека не треба  да се менуваат за никого, а и да не се плашат да истражуваат, да веруваат во магијата на новите почетоци.

Учениците од 5-то ќе продолжат во нова година, година со нови предизвици со кои треба да се справат.

Но, тие сигурно се подготвени!

СИТЕ ЕМИСИИ
https://youtu.be/2MS-38o6tcg