ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – ПОЛИКЛИНИКА БИОТЕК – ХИПЕРТЕНЗИЈА

Над 30% од светската популација или 2,5 милијарди луѓе во светот имаат зголемен крвен притисок. Ова е водечка причина за појава на кардиоваскуларни болести. Во контекст на Светскиот ден на хипертензија оваа тема ви ја нудиме во ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ НА НАША ТВ!

Гостин: д-р Зоран Михајловски – спец. по интерна и семејна медицина ОД Поликлиника Биотек.

 

ЕМИСИИ