ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – ПОЛИКЛИНИКА БИОТЕК – ХПВ ИНФЕКЦИЈА

ХПВ инфекцијата е основна причина за појава на рак на грло на матка. Со редовни гинеколошки прегледи болеста може да се превенира или да се открие во рана фаза и успешно да се третира.

Гостин: Д-р сци.мед Ирена Андонова – специјалист по гинекологија и акушерство од Поликлиника Биотек.

 

ЕМИСИИ