ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ – ПОЛИКЛИНИКА БИОТЕК – ПРАВИЛЕН РАСТ И РАЗВОЈ НА НОВОРОДЕНЧЕ

Тема: Правилен раст и развој на новороденче

Гостин: д-р Татјана Баевска Вучковиќ – спец. педијатар, сци. пулмоалерголог од ПОЛИКЛИНИКА БИОТЕК

Правилниот раст и развој започнува со раѓањето на новороденчето. Покрај внатрешните врз процесот влијаат и надворешните фактори: исхрана, опкружување и социо-економските услови. Вакцинацијата дополнително обезбедува силен имунитет и здрав живот.

 

 

ЕМИСИИ