ПРОЕКТ ЗДРАВЈЕ БИОТЕК ГЕНЕТСКА ЛАБОРАТОРИЈА – НИПТ и НИПТ +

НИПТ и НИПТ + е неинванзивно пренатално тестирање на трудници – метода која одредува дали постои ризик за присуство на одредени генетски абнормалности кај фетусот.

Гости соговорници:

Д-р Катерина Поповска – Јанковиќ – доктор на биолошки науки, магистар по молекуларна биологија, генетичар од БИОТЕК ГЕНЕТСКА ЛАБОРАТОРИЈА

Д-р сци.мед Ирена Андонова – специјалист по гинекологија и акушерство.од ПОЛИКЛИНИКА БИОТЕК.

 

 

ЕМИСИИ