ТОДОР ГЕЧЕВСКИ

Тоше Гечевски беше еден од најекспонираните македонски кошаркари кон крајот на минатиот и првите две децении од овој век. Тој настапуваше за повеќе македонски екипи, а кариерата ја почна во КК Тиквеш во Кавадарци. Во странство најзабележителни беа неговите настапи во КК Задар, а еден период играше и во Италија, Германија и две сезони во КК ПАОК во Грција. Тој беше член на македонската репрезентација, која го освои 4-тото место на Европското сениорско првенство во Литванија во 2011 година.

СИТЕ ЕМИСИИ