ИВИЦА ГОЛУБИЌ

Ивица Голубиќ заедно со Мице Ристевски, беа првите боксери на БК МИК, подоцна БК Скопје, што зачекорија на рингот на новоформираниот клуб во скопската населба Автокоманда, во 1969-тата година. Голубиќ неколку години ги бранеше боите на БК Скопје, а беше стандарден и во периодот кога клубот се натпреваруваше во Втората југословенска лига.

СИТЕ ЕМИСИИ