ВАНЧО КАРАНФИЛОВ

Ванчо Каранфилов е вистинска легенда меѓу спортистите со инвалидитет. Натпреварувајќи се во стрелаштво тој има освоено голем број медали од врвните приредби. Меѓутоа, за врв во неговата кариера се смета второто место и освојувањето на сребрениот медал на Параолимпијадата во Атина во 2004 година. Покрај овој успех, Каранфилов еднаш беше прв, а по трипати втор и трет на Европските пренства, додека на светските шамионати освои три сребрени и  три бронзени медали.

СИТЕ ЕМИСИИ