САШКО КЕДЕВ

Ако во медицината академик доктор Сашко Кедев уште од поодамна обезбеди високо место, со искачувањето ,пак,на највисоките светски врвови се нареди и меѓу македонските спортски легенди. Она што е сон на секој што се занимава со спортот, кој носи многу опасности, Кедев го оствари во 2009 година, кога стана третиот Македонец што се искачи на највисокиот врв во светот Монт Еверест.

СИТЕ ЕМИСИИ