СВЕТСКИ ПАТНИК

АВАНТУРИ НИЗ КУЛТУРИ

Profi logo

10 АДРЕНАЛИНСКИ АВАНТУРИ

Секоја земја која сум ја посетил во мојот живот ме освоила на свој начин и секаде сум неаучил нешто ново и интересно.  Во оваа епизода ќе ви ги прикажам 10 - те најинтересни и најпоучни искуства од моите патувања. Ќе започнеме со најубавиот видик во Светот преку летање со параглајдер во Рио де Жанеиро, ќе се запознаеме со успешната приказна на Сингапур, со лудите (не) правила на возење во Индија, со приказните на тигрите и слоновите во Тајланд. Ке се тетовирам со традиционални полинезиски...

за ПРОЕКТОТ

Ние на Балканот сме вобичаено научени да одиме на одмор во Грција или Бугарија на познати дестинации, најдалеку Турција. Дури и кога одиме на други дестинации тоа е главно одмор, да се најадеме, напиеме, наспиеме, можеби попливаме малку и да направиме муабет со некој кој говори на јазик кој е сличен на нашиот.   Јас никогаш не сум сакал да одам на одмор но секогаш сум сакал да патувам, на 20години наместо со другарите во Бугарија...
ПРЕМИЕРАРЕПРИЗИ
Вторник
21:00
Четврток | 16:00
Сабота | 17:30
Среда
21:00
Петок | 16:00,
Недела I 17:30

Времетраење:30 минути

АГРО КАЛЕМ

Интервју сo госпоѓа Васка Мојсовска, генерална менаџерка на „Агро-Калем“ - Тимјаник - Неготино МАРИЛИ: Почитувана г-ѓа Мојсовска, со што се занимава „Агро-Калем“ - Тимјаник и од кога постои Вашиот семеен бизнис? МОЈСОВСКА: „Агро-Калем“ - Тимјаник е компанија што се занимава со производство на лозови и на овошни садници за трпезно и за винско грозје. Со сопругот Гоце Мојсовски почнавме да ја градиме...

ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ

ЕУРОЛИНК ОСИГУРУВАЊЕ АД Скопје формирана во 2002 година како странска директна инвестиција висок основачки капитал од 3,2 милиони ЕУР. Г-дин Трифун Костовски, воден од желбата да придонесе за економскиот развој на Република Македонија, преку својот инвестициски фонд GOFI – Group of Finance and Investment SA, од Швајцарија, заедно со уште три странски друштва од Италија и од Швајцарија, го...

САБА – СРЕДНОШКОЛСКА АКАДЕМИЈА

Знаењето отвара нови можности, дава сила и мудрост, кои се неопходно потребни во животот. Затоа е важно да се стекне што е можно повеќе знаење низ процесот на образование. Но, образованието е многу повеќе од наставна програма. Досегашните 10 години на САБА ја оправдаа не само потребата од нејзино постоење, но и самото име
на САБА кое покрај „знаење” го означува и моментот на сфаќање – „Аха, сега знам!”...

ИНТЕРЕВРОГЕНЕКС

Интер-Еврогенекс од Ново село, Струмичко, е модерна фармацевтска и диететска компанија, која произведува хербални лекови и диететски производи во Република Македонија. Ние произведуваме околу 20 сопствени производи, кои го носат знакот „Здравје од природата“ и се присутни на македонскиот и на странските пазари. Производите се исклучиво од растително потекло, а потекнуваат од планините Беласица и Огражден, во чија близина се...

МАКС Струмица

Историјата на фирмата МАКС започнува со формирање на фирма за трговија во 1990 година. Истовремено постои желба на основачот да се започне со сопствено производство, а сонот за производство се остварува во 1994 година кога се набавени првите машини за пакување, во малиот погон во с. Босилово. Тоа беа машини за пакување на прашкасти и зрнести прехранбени производи. Главна производна...

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ!

СВЕТСКИ ПАТНИК е опасно забавна, едукативна емисија која ќе ви покаже кои држави да ги посетите како романтичен пар (читај Бора Бора), која земја да ја посетите ако сакате на патувањето да раскинете (читај Бразил), во која држава ќе ви отидат сите пари (читај Норвешка, Австралија) и во која држава ќе ви ги снема сите пари (читај Индија). Емисијата е толку опасна што ќе излезете од Македонскиот песимистички мрак, но и ќе ве натера да излезете од Вашата комфорна зона и да го освоите Светот а да го намалитет приходот на нашиот јужен сосед.

 

А како гледач? Ќе ви годигне прагот за добар концепт и вашите следни барања ќе бидат….И јас сакам вака…И јас можам вака ? .И јас сакам вака…..И јас сакам вака…..Важно предупредување. Програмата на НАША ТВ предизвикува МИСЛЕЊЕ..

Новата емисија почнува за:

за СВЕТСКИ ПАТНИК

ЕМИСИИ

ПАТУВАЊА НИЗ КУЛТУРИТЕ

АВАНТУРИ

СОВЕТИ ПРИ ПАТУВАЊЕ

за ПРОЕКТОТ

Ние на Балканот сме вобичаено научени да одиме на одмор во Грција или Бугарија на познати дестинации, најдалеку Турција. Дури и кога одиме на други дестинации тоа е главно одмор, да се најадеме, напиеме, наспиеме, можеби попливаме малку и да направиме муабет со некој кој говори на јазик кој е сличен на нашиот.   Јас никогаш не сум сакал да одам на одмор но секогаш сум сакал да патувам, на 20години наместо со другарите во Бугарија...
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
gohost.mk