Home Бизнис Кажаа за биснисот
Бизнисот и политиката, што рекоа познатите бизнисмени кои се вклучиле во политиката низ историјата. Интересни ставови, со кои се покажува дека бизнисот има голема...
Успешниот човек создава навика од правењето нешта, што неуспешниот не сака да ги прави, вели Томас Едисон. Освен оваа мисла на успешните, корисно да...
Познатите светски економисти, споделуваат искуства за економските текови кои се случуваа низ годините, кои треба да се гледаат како една поучна лекција, за да...
Што може да се научи за бизнисот од познатите и докажани светски бизнисмени? Во бизнисот треба да постои и момент на филантропија. Џон Мекеј...

Последни написи

за ПРОЕКТОТ

ЗГОТВЕНО НАД ОБЛАЦИ со Марија Гегоска . 200 епизоди по 20 минути. Две премиери неделно со 8 репризи неделно. Рецепти од познати филмски сцени. Што е толку слатко во Синема парадизо? ...

РЕЦЕСИЈАТА ТРОПА НА ВРАТА – ЦЕНАТА ЗА ЗАБАВЕНИОТ ЕКОНОМСКИ РАСТ МОРА ДА СЕ ПЛАТИ

Забавувањето на економскиот раст може да биде „неопходна цена што треба да се плати“ со оглед на потребата да се врати ценовната стабилност итно...

ПРОФИТ – ИНВЕСТИЦИИ ЗА ЗАШТИТА ОД ИНФЛАЦИЈА

Инфлацијата е двоцифрена, а тоа предизвикува големи загуби на вредноста на инвестициите. Можности кои се на располагање, за да се заштитат инвестициите се: инвестирање...

СКАПО Е ПРОИЗВОДСТВОТО ИЛИ МУДРО Е ТРГУВАЊЕТО?

Дали навистина сѐ е толку скапо или во„ матното“ сакаме да профитираме? Цените на производите и услугите растат со вртоглаво темпо, , од сите...

САЕМСКА ПРОМОЦИЈА ЗА РАЗВОЈ НА ОРГАНСКОТО ПРОИЗВОДСТВО И ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО

Промоцијата на органското производство и земјоделството е важна за постигнување поголем развој и конкурентност, освојување на нови пазари преку примена на нови технологии за...
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE