Home Култура Изложби
Венјамин Хаџи Наумов е македонски сликар, графичар, сценограф, писател, режисер. Роден е во Скопје, 1950 година. Дипломирал на Академијата за ликовни уметности во Љубљана,1976-...
Вана Урошевик е родена 1961 година во Скопје. Дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Белград. Магистрирала на истиот факултет во 1987 година.Истата година...
Дејан Дуковски е автор кој има напишано 13 драмски текстови и 3 едночинки кои се поставувани насекаде низ светот. Способен преку збор да создаде...

Последни написи

LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE
LIVE