за ПРОЕКТОТ

СПОРТСКИ ЛЕГЕНДИ – Легендите живеат, со Рубенс Муратовски

Проектот СПОРТСКИ ЛЕГЕНДИ е серијал од 60 епизоди за над 200  врвни спортисти во повеќето држави од регионот кои што се издигнати на ниво на национални херои. Преку нивните резултати една држава станува препознатлива во светот, но што е уште поважно овие личности претставуваат позитивен пример, предмет на национална гордост и значаен елемент при градењето на идентитетот на една нација. Во прилог дел од спортистите застапени во проектот: ел од спортистите обработени во овој ТВ проект: Слободан Качар ( бокс) , Јасна Шекариќ ( стрелаштво) , Ивана Шпановиќ ( атлетика)  , Асмир Колашинац ( атлетика) , Лука Модриќ, ( фудбал) ,  Дражен Далипагиќ ( кошарка ) , Мирко Нишовиќ ( кајак ) , Милица Мандиќ ( теквондо ) , Мате Парлов, Србија (  бокс )  Драган Киќановиќ, Србија ( кошарка )

Во емисијата СПОРТСКИ ЛЕГЕНДИ до сега се обработени многу значајни спортски личности од Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија, Црна Гора, Романија, Унгарија, Грција, Албанија, Австрија, Бугарија, Косово и Македонија.