НАСКОРО! Нова телевизија во етерот !

Љубовта се состои од три различни компоненти: интимност, посветеност и страст. На сите облици на љубов се гледа како на различни комбинации од овие три компоненти. Допаѓањето вклучува само интимност. Заслепеноста вклучува само страст. Романтичната љубов ги вклучува и интимноста и страста. Пријателската љубов вклучува интимност и посветеност. Несериозната љубов вклучува страст и посветеност. И на крај, совршената љубов ги вклучува сите три. За љубовта се водени војни , гардени се архитектонски чуда , пишувани се романи , стихови , песни . Agápē , Ljubav , Љубов , Любов , Dashuri , Тe yubesk …На сите Балкански јазици , како ли зчучи љубовта , кога за неа пее : Масимо Савиќ , Зоран Предин , Рита Ора… ГЛЕДАЈТЕ на LOVE TV! НАСКОРО!

Љубовта е еден вид пијанство. Кога некој ќе испие една и уште една чаша, му се отвора апетитот и му се јавува жед. Тогаш не престанува да пие чаша по чаша. (Бранислав Нушиќ)