Менаџерските предизвици се големи во време на криза. Кризниот менаџмент треба успешно да се спроведува, за да се надминат проблемите. Бизнис тренерите за менаџерите и сопственици на фирми велат: „Многу е важно да знаете да комуницирате, со своите луѓе самоуверено, со доверливост, дека вие како сопственик на фирмата, како директор на фирмата знаете каде одите, бидејќи денес како водачи мораме да покажеме дека можеме да ги менаџираме фирмите во кризни и...
Здружениот настап на компаниите во регионот ги зголемува шансите за конкурентност и побрз пристап на европските и светски пазари. Иницијативата Отворен Балкан го овозможи здруженото претставување на винската, прехранбената индустрија и туризмот, преку Првиот Меѓународен Саем за вино храна и туризам „Винска визија Отворен Балкан“ во Белград. Екипата на НАША ТВ и емисијата ПРОФИТ, од саемската манифестација ги сублимираше случувањата, впечатоците и очекувањата на компаниите од регионот. Челниците на трите држави, Република...
Семејна традиција, гастрономија, заедно со игра, песна, забава, другарувања и хуманост. Ова се вредностите, креирани за да ги собере на едно место, по 16 пат, сите пријатели на НОВА. Како што расте семејството на НОВА, така се нижат и семејните базари, како едно посебно доживување за целата НОВА – заедница. НОВА уште еднаш покажа, дека на еден ваков ден, е место каде ги собира сите добронамерници, помагатели, организации, родители,...
Здружениот настап на компаниите во регионот ги зголемува шансите за конкурентност и побрз пристап на европските и светски пазари. Иницијативата Отворен Балкан го овозможи здруженото...
Семејна традиција, гастрономија, заедно со игра, песна, забава, другарувања и хуманост. Ова се вредностите, креирани за да ги собере на едно место, по 16...
Квалитетните стручни кадри се важен фактор за успешно работење на компаниите. Компаниите имаат  проблем со наоѓање стручни кадри подолг временски период, a државата со...
Убава завршница на еден циклус на образование. Иако, многумина од оваа генерација поминаa низ предизвици, но за признание е дека НОВА како училиште, ги...

Linda Barbara

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum imperdiet massa at dignissim gravida. Vivamus vestibulum odio eget eros accumsan, ut dignissim sapien gravida. Vivamus eu sem vitae dui.

Popular posts

КОГА ВИНОТО И НЕПЦАТА КЕ СЕ СРЕТНАТ

Од полиците во продавниците визуелни пораки ни испраќааат шарени и елегантни етикети, а дури подоцна кога ќе ги приближиме на десетина сантиметри од носот...

ТРИ БИЗНИС ВЕСТИ

ЕУРОЛИНК СО НОВ ОСИГУРИТЕЛЕН ПРОДУКТ-ОСИГУРУВАЊЕ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ И ВЕЛОСИПЕДИ - Новиот производ започна од ноември 2020 год. Под слоганот “Сврти на сигурно” - Полиата за осигурување...

НОВА – Свечена завршна церемонија на петто оделение 2022

Некој еднаш рекол: „Се грижиме какво ќе стане детето утре“. Да, заборавивме дека тоа дете е некој денес. Сите родители и наставници вложиле многу...

за ПРОЕКТОТ

ДЕТСКИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛИ / ЗЛАТНО СЛАВЕЈЧЕ Во организација на Сојузот за грижи и воспитување на децата на град Скопје, на 23 мај годинава се одржа...

Скорешни коментари

  LIVE
  LIVE
  LIVE
  LIVE
  LIVE
  LIVE